Aplikace poznatků behaviorální ekonomie při rozhodování - Blažek, Adam; Votava, Libor; Hanousek, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce zkoumá vliv vybraných behaviorálních konceptů na rozhodování uživatelů sociálních sítí. V rámci pilotního experimentu, kterého se účastnilo 26 respondentů, byl testován dopad krátké expozice obsahu sociálních sítí na následný pracovní výkon. Ukázalo se, že i krátké vystavení obsahu sociálních sítí statisticky významně prodloužilo dobu potřebnou k zahájení úkolu, přestože krátkodobě může zlepšit kognitivní výkon. Byla zjištěna nesrovnalost mezi subjektivní a objektivní prokrastinací v sebehodnocení i v měřeném chová-ní. Závěry nabízejí praktická doporučení pro management a aktivaci zákazníků v marketingu.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses