Využití marketingově orientovaného přístupu k podpoře transferu znalostí mezi akademickou sférou a praxí - Procházka, Matouš (2025)
Práce se zaměřuje na návrh marketingově orientovaného modelu transferu znalostí mezi akademickou a podnikatelskou sférou. Cílem je vytvořit model vhodný pro podmínky Fakulty managementu VŠE a ověřit jeho využitelnost v praxi. K naplnění cíle je využit kvalitativní výzkum v podobě polostrukturovaných rozhovorů, který mapuje současný stav a potřeby v oblasti transferu znalostí. Na základě zjištěných poznatků a analýzy teoretických východisek je na-vržen konkrétní model transferu znalostí, doplněný o doporučení pro implementaci. Model je přizpůsoben reálným podmínkám fa-kulty a jeho aplikace by měla umožnit efektivnější spolupráci mezi fakultou a podniky.