Stomatologická virtuální síť - Blažek, Martin (2025)
Diplomová práce se zabývá fenoménem virtuálních podnikatelských sítí jakožto formy strategických aliancí a jejich potenciálem v prostředí českého zdravotnictví, přesněji v prostředí soukromých zubních praxí. Cílem práce je navrhnout a ověřit obchodní model virtuální sítě, která umožňuje stomatologům delegovat ne-klinické činnosti nutné pro chod jejich podnikání formou outsourcingu, resp. pomocí vstupu do strategické aliance. Výzkumná část využívá smíšenou metodu syntézy teoretických dat získaných průzkumem trhu, hloubkových rozhovorů a dotazníkových šetření mezi stomatology. Práce identifikuje hlavní provozní distraktory a zanedbávané manažerské činností stomatologických praxí a ohodnocuje ochotu stomatologů delegovat ne-klinické činnosti resp. jejich ochotu platit za outsourcing ne-klinických činností.