Obehová (cirkulárna) ekonomika : príležitosti a výzvy. - Svrčková, Alexandra; Krbová, Jana, 1962-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práca sa zameriava na implementáciu povinného triedeného zberu textilného odpadu v obciach Trenčianskeho kraja po legislatívnych zmenách od 1. januára 2025. Cieľom bolo zhodnotiť pripravenosť obcí, identifikovať hlavné prekážky a preskúmať záujem obyvateľov o triedenie textilu. Výskum prebiehal formou dotazníkového šetrenia. Výsledkom je, že väčšina obcí zaviedla zber včas a najzásadnejšou prekážkou boli finančné obmedzenia a nedostatočná metodická podpora zo strany štátu. Záujem obyvateľov o triedenie bol prevažne pozitívny. Výsledky zdôrazňujú nutnosť zlepšiť financovanie, metodickú podporu a spoluprácu pri triedenom zbere textilu.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses