Vliv motivace na angažovanost dobrovolníků ve sportu - Najmonová, Dina; Komárková, Lenka, 1976-; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Cílem práce bylo analyzovat motivaci dobrovolníků ve sportovním prostředí a zjistit dimenze ovlivňující jejich angažovanost. Výzkum proběhl na vzorku 288 dobrovolníků a byl založen na dotazníku zaměřeném na motivaci a pracovní angažovanost. Data byla analyzována vícenásobnou regresní analýzou. Výsledky ukázaly, že vnitřní motivace, zahrnující osobní rozvoj, zapojení do komunity a emocionální vazbu ke sportovní činnosti, je klíčová pro vitalitu, ponoření a oddanost dobrovolníků, zatímco vnější motivy mají omezený dlouhodobý efekt. Na základě zjištění byla poskytnuta praktická doporučení pro organizátory sportovních akcí, zaměřená na podporu dlouhodobé angažovanosti dobrovolníků.
Vedoucí práce: Lenka Komárková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses