Vliv recyklačního označení na záměr spotřebitele recyklovat : moderační analýza - Bartáček, Petr; Komárková, Lenka, 1976-; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Cílem práce bylo vyhodnotit vliv mezi recyklačním označením a záměrem českého spotřebitele recyklovat a zjistit, jaký vliv v tomto vztahu mají spotřebitelem vnímané bariéry k recyklaci a materiál obalu produktu. Pro řešení bylo využito kvantitativní dotazníkové šetření s experimentem 2x2, kterého se zúčastnilo 209 respondentů. Data byla analyzována a vyhodnocena pomocí regresní analýzy. Z výsledků práce vyplývá, že recyklační označení nelze v případě plnohodnotného konceptuálního modelu považovat za stabilní prediktor záměru recyklovat. Moderační efekt vnímaných bariér k recyklaci a materiálu obalu produktu taktéž nebyl potvrzen.
Vedoucí práce: Lenka Komárková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses