Vstup české značky na čínský trh - Šteindlerová, Johanka (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na zhodnocení možností expanze české značky Hello na čínský trh dětské výživy. Cílem je posoudit atraktivitu trhu, porozumět preferencím čínských spotřebitelů a navrhnout strategii vstupu, která reflektuje místní specifika a konkurenční prostředí. Analytická část vychází z kombinace sekundárních zdrojů, odborných konzultací a dotazníkového šetření mezi rodiči žijícími v Číně. S využitím nástrojů strategické analýzy jsou vyhodnoceny klíčové faktory ovlivňující vstup značky na daný trh. Na základě těchto poznatků práce formuluje doporučení týkající se produktového, cenového a distribučního přístupu, která mohou podpořit efektivní a realistické uvedení značky Hello na čínský trh.