Inovace obchodního modelu firmy XYZ : Zavedení e-commerce jako nástroj pro zvýšení konkurenceschopnosti - Brejchová, Monika; Bočková, Nina, 1971-; Müllerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Práce se zaměřuje na inovaci obchodního modelu české společnosti prostřednictvím zavedení e-commerce platformy. Hlavní výzkumná otázka zní: Jak by se měl obchodní model společnosti XYZ změnit, aby zůstal konkurenceschopný? Práce využívá jedno případovou studii kombinující kvalitativní rozhovory, sekundární výzkum a kvantitativní dotazníkové šetření. Analýza je provedena pomocí Business Model Canvas. Analýza společnosti identifikuje kapacitní strop off-line operací, systematické mezery ve znalostech zákazníků ohledně velikostních parametrů a prioritu materiálového složení nad cenou. Přínosem je návrh modelu, který transformuje znalosti odborníků do škálovatelných digitálních nástrojů. Práce prokazuje, že pro mikropodnik v segmentu vyžadujícím vysokou důvěru není vhodná čistě online strategie, ale kombinace fyzické přítomnosti s e-commerce.
Vedoucí práce: Nina Bočková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses