Podnikatelský plán - Kubýová, Tereza (2025)
Cílem diplomové práce je vypracovat podnikatelský plán pro projekt tiny house ubytování u louky poblíž Pacova v Jižních Čechách a následně posoudit jeho životaschopnost a potenciál. Diplomová práce je rozdělena do čtyř částí. Teoretická část se věnuje vymezení podnikání, právních forem podnikání, popisu struktury podnikatelského plánu, popisu Canvas modelů a definování trendů v ubytování v České republice. Na ni navazuje metodologická část zaměřená na použitý způsob získávání dat. Další část obsahuje dotazníkové šetření a prezentaci jeho výsledků. Dotazníkového šetření se zúčastnilo 544 respondentů a poskytlo řadu podnětných zjištění, která autorce pomohla při tvorbě podnikatelského plánu. Na závěr navazuje praktická část věnovaná samotnému podnikatelskému záměru. Výstupem práce je zhodnocení vypracovaného podnikatelského plánu a určení jeho životaschopnosti.