Retro design obalu produktů a jeho vliv na spotřebitelské rozhodování : vizuální pozornost, emocionální reakce a nákupní záměr spotřebitele - Moravcová, Natálie; Bažantová, Simona; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Retro design, vycházející z vizuálních prvků minulých dekád, se v posledních letech stal výrazným prvkem marketingové komunikace a nástrojem pro budování emocionální hodnoty značek. Cílem práce je analyzovat, jak retro styl obalu ovlivňuje vizuální pozornost spotřebitelů, jejich emocionální reakce a nákupní záměr. Výzkum kombinuje dotazníkové šetření a eye-tracking, čímž propojuje subjektivní vnímání s objektivními měřeními pozornosti. Získané výsledky přináší hlubší porozumění tomu, jak mohou značky prostřednictvím retro designu posilovat emocionální odezvu a ovlivňovat nákupní záměr.
Vedoucí práce: Simona Bažantová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses