získávání a udržení dobrovolníků ve vybrané neziskové organizaci - Provazníková, Lenka (2025)
Bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňujícími získávání a udržení dobrovolníků v příslušné neziskové organizaci. Cílem je zjistit, jak mo-tivační faktory a vnímaná organizační podpora působí na záměr dob-rovolníků pokračovat. Na základě literární rešerše byly stanoveny vý-zkumné otázky a hypotézy, které byly následně ověřeny kvantitativ-ním dotazníkovým šetřením. Data byla analyzována pomocí korelační analýzy a vícenásobné lineární regrese. Výsledky ukázaly, že motivač-ní dimenze VFI nejsou významnými prediktory retence, zatímco vní-maná organizační podpora se prokázala jako jediný silný a statisticky významný faktor. Zjištění potvrzují, že dlouhodobé setrvání dobro-volníků je více ovlivněno kvalitou podpory ze strany organizace.