získávání a udržení dobrovolníků ve vybrané neziskové organizaci - Provazníková, Lenka; Hiršová, Miloslava, 1950-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňujícími získávání a udržení dobrovolníků v příslušné neziskové organizaci. Cílem je zjistit, jak mo-tivační faktory a vnímaná organizační podpora působí na záměr dob-rovolníků pokračovat. Na základě literární rešerše byly stanoveny vý-zkumné otázky a hypotézy, které byly následně ověřeny kvantitativ-ním dotazníkovým šetřením. Data byla analyzována pomocí korelační analýzy a vícenásobné lineární regrese. Výsledky ukázaly, že motivač-ní dimenze VFI nejsou významnými prediktory retence, zatímco vní-maná organizační podpora se prokázala jako jediný silný a statisticky významný faktor. Zjištění potvrzují, že dlouhodobé setrvání dobro-volníků je více ovlivněno kvalitou podpory ze strany organizace.
Vedoucí práce: Miloslava Hiršová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses