Případová studie : filmový festival - Krenar, Richard (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá projektovým řízením Mezinárodního filmového festivalu o lidských právech Jeden svět. Cílem práce bylo popsat způsob projektového řízení festivalu a navrhnout metody, které by přispěli k jeho optimalizaci. Teoretická část se věnuje vymezení základních pojmů a teoretickým východiskům projektového řízení popsaných na základě odborné literatury. Praktická část obsahuje kvalitativní výzkum pomocí metody kódování hloubkových rozhovorů s vedením festivalu. Na základě této analýzy je popsán proces stanovení cílů, řízení času, zdrojů, nákladů a rizik a závěrečné evaluace. Součástí praktické části jsou příklady aplikace metody WBS a Ganttova diagramu. Na základě klíčových zjištění byly stanoveny návrhy k optimalizaci projektového řízení festivalu.