Případová studie : filmový festival - Krenar, Richard; Grosman, Jakub; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá projektovým řízením Mezinárodního filmového festivalu o lidských právech Jeden svět. Cílem práce bylo popsat způsob projektového řízení festivalu a navrhnout metody, které by přispěli k jeho optimalizaci. Teoretická část se věnuje vymezení základních pojmů a teoretickým východiskům projektového řízení popsaných na základě odborné literatury. Praktická část obsahuje kvalitativní výzkum pomocí metody kódování hloubkových rozhovorů s vedením festivalu. Na základě této analýzy je popsán proces stanovení cílů, řízení času, zdrojů, nákladů a rizik a závěrečné evaluace. Součástí praktické části jsou příklady aplikace metody WBS a Ganttova diagramu. Na základě klíčových zjištění byly stanoveny návrhy k optimalizaci projektového řízení festivalu.
Vedoucí práce: Jakub Grosman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses