Rytmoanalýza osob pracujících na home office - Zlámaná, Anna; Šimůnek, Michal, 1976-; Králová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Cílem této diplomové práce je zmapovat denní aktivity osob pracujících na home office a vztah těchto aktivit k subjektivně vnímané pracovní výkonnosti. Práce vychází z rytmoanalytického rámce Henriho Lefebvra. Výzkum byl realizován pomocí týdenních deníkových záznamů a polostrukturovaných rozhovorů na vzorku 8 respondentů z IT sektoru (minimálně rok zkušeností na HO, bez dětí). Výsledky ukazují, že ráno se vyznačuje vyšší koncentrací nebo pozvolným nástupem do práce, dopoledne výraznou fragmentací a odpoledne stabilizací do delších pracovních úseků. Subjektivní výkonnost je formována prolínáním rytmů, eurytmií, arytmií a tělesným prožíváním dne. Práce nabízí možné směry pro další výzkum a doporučení pro firmy a zaměstnance.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses