Elektromobilita a vnímaná hodnota ze strany potenciálních zákazníků - Herza, Jakub (2025)
Tato bakalářská práce navazuje na zahraniční studie a využívá apli-kační rámec PERVAL rozšířený o vybrané technické specifikace, pro-střednictvím něhož zkoumá postoj a záměr přijetí elektromobilů na českém trhu. Na základě online dotazníkového šetření byl získán vzo-rek 91 respondentů, jehož data byla analyzována metodou PLS-SEM. Výsledky potvrzují předpoklady teorie plánovaného chování (TPB) a prokazují významný vliv postoje na behaviorální záměr přijmout elek-tromobil. Práce zároveň umožňuje srovnání zjištění s obdobně zamě-řenými zahraničními studiemi.