Elektromobilita a vnímaná hodnota ze strany potenciálních zákazníků - Herza, Jakub; Dvořák, Jiří; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce navazuje na zahraniční studie a využívá apli-kační rámec PERVAL rozšířený o vybrané technické specifikace, pro-střednictvím něhož zkoumá postoj a záměr přijetí elektromobilů na českém trhu. Na základě online dotazníkového šetření byl získán vzo-rek 91 respondentů, jehož data byla analyzována metodou PLS-SEM. Výsledky potvrzují předpoklady teorie plánovaného chování (TPB) a prokazují významný vliv postoje na behaviorální záměr přijmout elek-tromobil. Práce zároveň umožňuje srovnání zjištění s obdobně zamě-řenými zahraničními studiemi.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses