Využití projektového managementu v digitálních marketingových kampaních - Kubánková, Karolína (2025)
Cílem této práce je ověřit účinnost metodik projektového řízení při realizaci marketingových kampaní, vliv na jejich výkonnost a vyhodnotit, které metodiky by mohly firmy využít pro maximalizaci jejich prospěchu. V práci vycházím z akademických zdrojů a z praktického využití při realizaci marketingových akcí. První část práce se věnuje teorii projektového managementu, jeho metodik a způsobů ve spojení s plánováním marketingové komunikace. Praktická část využívá kvalitativní výzkum založený na hloubkových rozhovorech s odborníky z marketingového prostředí, jehož cílem je ověřit míru aplikovatelnosti jednotlivých metod, identifikovat bariéry jejich využití a zhodnotit, které přístupy mohou firmám přinést nejvyšší prospěch.