Spoločenská zodpovednosť vo vybranej banke - Jurišičová, Margaréta; Šmíd, David; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá spoločenskou zodpovednosťou podnikov (CSR) v bankovom sektore. Cieľom práce je analyzovať prístup vybranej banky k CSR a zhodnotiť spôsob, akým sú princípy spoločenskej zodpovednosti integrované do jej strategického riadenia a interných procesov. Teoretická časť práce sa zameriava na vymedzenie konceptu CSR, jeho hlavné charakteristiky a teoretické prístupy, ako aj na právny a regulačný rámec v Európskej únii. Praktická časť je založená na kvalitatívnom výskume realizovanom formou hĺbkového rozhovoru a analýzy verejne dostupných dokumentov vybranej banky. Zistenia sú interpretované prostredníctvom Carrollovej pyramídy CSR. Výsledky práce ukazujú, že vo vybranej banke je CSR vnímané ako dlhodobý dobrovoľný záväzok a tvorí súčasť jej hodnotového rámca a udržateľného fungovania.
Vedoucí práce: David Šmíd
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses