Podnikatelský plán hmyzí farmy - Novotná, Alena; Mikan, Pavel, 1963-; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem bakalářské práce je vytvořit realizovatelný podnikatelský plán hmyzí farmy a ověřit jeho životaschopnost na základě poptávky konečných zákazníků, nákladů a legislativních podmínek. Teoretická část definuje podnikání, zabývá se jednotlivými částmi podnikatelského plánu a také legislativou hmyzích farem a požíváním hmyzu ve světě. V praktické části je poté sestaven podnikatelský plán pro konkrétní hmyzí farmu dle struktury definované v teoretické části. Pro zjištění poptávky spotřebitelů o konzumaci hmyzu a k definování typického zákazníka byl proveden kvantitativní průzkum trhu na základě online dotazníku. Dále byla vypracována finanční analýza. Na základě provedeného výzkumu trhu a finanční analýzy je možné podnikatelský plán vyhodnotit jako realizovatelný.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses