Krizový management na hudebních festivalech se zaměřením na bezpečnost : případová studie - Krejčí, Štěpán; Abíková, Jana; Motyčka, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem diplomové práce je popsat a klasifikovat bezpečnostní rizika typická pro velké hudební festivaly a analyzovat nástroje krizového managementu využívané při jejich řízení. Praktická část je zpracována jako instrumentální případová studie festivalu Rock for People. Empirická data vycházejí z polostrukturovaných rozhovorů se zástupci klíčových organizačních, bezpečnostních a řídicích rolí festivalu, z analýzy interní dokumentace a ze zúčastněného pozorování. Zjištění ukazují, že krizový management festivalu je založen na kombinaci formalizovaných procesů a expertního rozhodování v operativní praxi. Současně se v datech projevuje absence jednotného legislativního a metodického rámce pro bezpečnost hromadných akcí v českém prostředí. Práce formuluje doporučení využitelná pro hudební festivaly a podněty k dalšímu rozvoji bezpečnostního řízení v České republice.
Vedoucí práce: Jana Abíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses