Formování strategie v rodinných firmách : formální a neformální aspekty - Kořenek, David (2025)
Tato diplomová práce se zabývá formováním strategie v rodinných firmách. Rodinné podnikání je rozvíjející se akademický obor a v současnosti je mu věnována čím dál větší pozornost. Cílem práce je prozkoumat, jakým způsobem v českých rodinných firmách vzniká a je utvářena strategie. Odpovědi na výzkumné otázky byly nalezeny pomocí kvalitativního výzkumu v podobě polostrukturovaných hloubkových rozhovorů se zástupci vedení a majiteli sedmi středně velkých českých rodinných firem.