Ocenění společnosti LESS & TIMBER, a.s. – deset let fungování od převzetí z insolvence - Schreiber, Marek; Kuděj, Michal; Kubálek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti LESS & TIMBER, a.s. pomocí výnosového přístupu, konkrétně metodou DCF entity. Hlavním cílem práce je stanovení tržní hodnoty podniku k datu 31. 12. 2024 a současně zhodnocení vývoje společnosti v období deseti let od jejího převzetí z insolvenčního řízení. Práce navazuje na významnou restrukturalizaci, kterou společnost po roce 2014 prošla, a jejímž výsledkem byl postupný návrat k dlouhodobé stabilitě, růstu a obnově konkurenceschopnosti. Teoretická část shrnuje klíčové poznatky z oblasti oceňování podniků a představuje také alternativní oceňovací metody. Součástí je rovněž popis nástrojů strategické a finanční analýzy, které tvoří základ pro následnou praktickou aplikaci. Praktická část navazuje na teoretický rámec a využívá jeho metody při analýze oceněného podniku. Představuje předmět ocenění, identifikuje hlavní generátory hodnoty a hodnotí finanční situaci společnosti. Závěrečná část práce obsahuje ocenění podniku k datu 31. 12. 2024 metodou DCF entity, vycházející z vlastního finančního plánu a provedených analýz.
Vedoucí práce: Michal Kuděj
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses