VYUŽITÍ PAMÁTEK UNESCO K ROZVOJI CESTOVNÍHO RUCHU V KRAJI VYSOČINA - Slámová, Veronika; Kouřilová, Jana, 1960-; Wokoun, René, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá využitím památek UNESCO k rozvoji cestovního ruchu v Kraji Vysočina. Cílem práce je navrhnout plán, jak propojit památky UNESCO v Kraji Vysočina s dalšími atraktivitami regionu, přičemž záměrem je prodloužit pobyt návštěvníků v kraji. Teoretická část se zaměřuje na význam cestovního ruchu v kontextu regionálního rozvoje, představuje vybrané teoretické koncepty a zabývá se aktuálními trendy v rozvoji turismu. Praktická část se zaměřuje na postavení Kraje Vysočina v rámci cestovního ruchu České republiky prostřednictvím dat o ubytovacích zařízeních a návštěvnosti památek UNESCO, přičemž se také věnuje strategii rozvoje cestovního ruchu a propagačním materiálům kraje. V poslední části diplomové práce je navržen produkt propojující památky UNESCO s dalšími lokalitami v regionu, přičemž je tento projekt zaměřen na tři cílové skupiny – na rodiny s dětmi, aktivní jedince a seniory.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses