Srovnávací studie implementace ESG mezi spotřebním družstvem Coop a jeho dodavatelem - Floriánová, Barbora; Legnerová, Kateřina, 1965-; Šmíd, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá analýzou přístupů a procesů při zavádění ESG principů a tvorbě nefinančního reportu ve vybraném spotřebním družstvě Coop a jeho dodavatelem, společností Plzeňský Prazdroj. Cílem bylo identifikovat klíčové rozdíly, překážky a přínosy implementace ESG v různých typech organizacích. Výzkum je založen na kvalitativní metodologii, konkrétně na hloubkových rozhovorech a dotazníkovém šetření. Hloubkové rozhovory byly analyzovány pomocí kódování a poté společně s dotazníky byla použita triangulace. Výzkumný soubor tvoří zaměstnanci spotřebního družstva, Svazu českých a moravských spotřebních družstvem a zástupci společnosti Plzeňský Prazdroj. Výsledek práce ukazuje, že přístup k ESG se liší především v závislosti na typu společnosti a organizační struktuře. Výsledky přinášejí praktický vhled do problémů, se kterými se společnosti setkávali a setkávají i nadále.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses