Uvedení řetězové pily Hilti na trhy E5 - Gerhardt, Lukáš; Tyll, Ladislav; Pernica, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem diplomové práce je navrhnout komplexní marketingovou strategii pro uvedení nové akumulátorové řetězové pily Hilti SCN-60 na trhy regionu E5, zahrnující střední a východní Evropu. Práce reaguje na rostoucí význam segmentu dřevostaveb a technologický posun k bezemisnímu nářadí. Metodologická část se opírá o kombinaci sekundární analýzy vnějšího a vnitřního prostředí pomocí modelů PESTLE, Porterovy analýzy pěti sil a VRIO, doplněnou o primární kvantitativní výzkum mezi profesionálními uživateli. Na základě vyhodnocení poznatků ve SWOT analýze je v praktické části definován strategický rámec STP a detailně rozpracován marketingový mix. Navržená strategie se zaměřuje na segment tesařských konstrukcí, využívá unikátní model přímého prodeje a aplikuje dynamickou cenotvorbu. Závěry práce potvrzují, že s využitím platformy Nuron a nadstandardních služeb může společnost úspěšně konkurovat etablovaným značkám i v tomto specifickém segmentu.
Vedoucí práce: Ladislav Tyll
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses