Influencer marketing ve sportovním prostředí - Kolář, Jan (2025)
Tato diplomová práce se zabývá influencer marketingem v prostředí českého profesionálního sportu. Hlavním cílem práce je analyzovat přístupy sportovců k využívání sociálních sítí, budování osobní značky a strategie komerčních partnerství. Výzkum kombinuje kvalitativní rozhovory s profesionálními sportovci a experty s kvantitativním šetřením mezi fanoušky. Práce zdůrazňuje, že v současné digitální éře je aktivní přítomnost na sociálních sítích pro sportovce klíčová. Sociální média pro ně představují unikátní příležitost k vybudování silné osobní značky a dobrého jména, které mohou efektivně využít nejen pro komunikaci s fanoušky, ale i pro zvýšení své hodnoty na trhu a zajištění kariérní budoucnosti. Závěry práce potvrzují, že strategická a autentická sebeprezentace v online prostoru otevírá sportovcům nové možnosti v oblasti sponzoringu a profesionálního rozvoje.