Time management a prokrastinácia študentov FM VŠE v súvislosti so študijnou úspešnosťou - Dutková, Daniela (2025)
Bakalárska práca sa zameriava na problematiku time managementu a prokrastinácie v akademickom prostredí. Cieľom práce je preskú-mať vzťah medzi úrovňou time managementu, mierou prokrastinácie a študijnými výsledkami študentov prezenčného štúdia Fakulty ma-nagementu VŠE. Výskum bol realizovaný kvantitatívnou metódou prostredníctvom dotazníkového šetrenia, pri ktorom boli použité štandardizované nástroje Time Management Behavior Scale a Gene-ral Procrastination Scale. Získané údaje boli spracované pomocou deskriptívnej štatistiky, neparametrických testov a korelačnej ana-lýzy. Výsledky ukázali, že vyššia miera prokrastinácie súvisí s horší-mi študijnými výsledkami, zatiaľ čo lepší time management je spoje-ný s vyššou akademickou úspešnosťou. Medzi bakalárskymi a magis-terskými študentmi neboli zistené štatisticky významné rozdiely v úrovni time managementu ani prokrastinácie.