Time management a prokrastinácia študentov FM VŠE v súvislosti so študijnou úspešnosťou - Dutková, Daniela; Musil, Martin, 1976-; Hiršová, Miloslava, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Bakalárska práca sa zameriava na problematiku time managementu a prokrastinácie v akademickom prostredí. Cieľom práce je preskú-mať vzťah medzi úrovňou time managementu, mierou prokrastinácie a študijnými výsledkami študentov prezenčného štúdia Fakulty ma-nagementu VŠE. Výskum bol realizovaný kvantitatívnou metódou prostredníctvom dotazníkového šetrenia, pri ktorom boli použité štandardizované nástroje Time Management Behavior Scale a Gene-ral Procrastination Scale. Získané údaje boli spracované pomocou deskriptívnej štatistiky, neparametrických testov a korelačnej ana-lýzy. Výsledky ukázali, že vyššia miera prokrastinácie súvisí s horší-mi študijnými výsledkami, zatiaľ čo lepší time management je spoje-ný s vyššou akademickou úspešnosťou. Medzi bakalárskymi a magis-terskými študentmi neboli zistené štatisticky významné rozdiely v úrovni time managementu ani prokrastinácie.
Vedoucí práce: Martin Musil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses