Návrh komunikační kampaně - Machotka, Dominik; Procházková, Markéta; Pudil, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na návrh komunikační a mediální strategie na českém trhu pro online cestovní agenturu Kiwi.com. Cílem je prostřednictvím analytického pochopení trhu, značky a chování cílové skupiny zanalyzovat bariéry nákupu a navrhnout komunikační kampaň, která bude na tyto zjištěné bariéry reagovat a dlouhodobě podpoří její obchodní potenciál. Práce vychází z kombinace sekundárních a primárních zdrojů, včetně interních dat a brandového výzkumu. Primární část je realizována kvantitativním a kvalitativním šetřením, a to mezi mladými cestovateli ve věku 18-35 let. Zjištění plynoucí z práce ukazují, že vedle ceny hraje zásadní roli v rozhodování o koupi také pocit jistoty při řešení komplikací. Navržená kampaň proto staví na srozumitelném vysvětlení principů produktu Kiwi Guarantee sloužící k ochraně cestujících v případě komplikací na cestách. Kampaň je komunikována na digitálních platformách v kombinaci s outdoorovými plochami. Výsledkem je soubor doporučení pro práci s klíčovými kanály a dlouhodobé budování důvěry v rámci cílové skupiny.
Vedoucí práce: Markéta Procházková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses