Potenciálni zákazníci značky Vàng : Analýza bariér nákupu a návrh marketingových opatrení k ich prekonaniu - Nagajdová, Viktória (2025)
Táto bakalárska práca sa zameriava na analýzu nákupných bariér potenciálnych a neaktívnych zákazníkov značky Vàng s cieľom navrhnúť marketingové opatrenia podporujúce ich konverziu. Teoretická časť práce sa venuje spotrebiteľskému správaniu, vnímanému riziku v nákupnom procese, špecifikám nákupného správania v online prostredí, marketingovej stratégii a marketingovému mixu. Empirická časť kombinuje kvalitatívny výskum realizovaný formou pološtruktúrovaných rozhovorov s kvantitatívnym dotazníkovým šetrením na vzorke 82 respondentov. Výsledky ukazujú, že najvýznamnejšou bariérou je absencia impulzu k nákupu vyplývajúca z príležitostného charakteru kategórie šperkov. Druhou bariérou je cena produktov, ktorá je vnímaná skôr v kontexte individuálnych finančných možností než ako neprimeraná. Treťou bariérou je potreba osobného vyskúšania šperkov. Práca navrhuje konkrétne marketingové opatrenia pre značku Vàng, čím nadväzuje na doterajšie poznatky a poskytuje ucelený pohľad na jej zákaznícku základňu.