Potenciálni zákazníci značky Vàng : Analýza bariér nákupu a návrh marketingových opatrení k ich prekonaniu - Nagajdová, Viktória; Novinský, Marek; Novotný, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Táto bakalárska práca sa zameriava na analýzu nákupných bariér potenciálnych a neaktívnych zákazníkov značky Vàng s cieľom navrhnúť marketingové opatrenia podporujúce ich konverziu. Teoretická časť práce sa venuje spotrebiteľskému správaniu, vnímanému riziku v nákupnom procese, špecifikám nákupného správania v online prostredí, marketingovej stratégii a marketingovému mixu. Empirická časť kombinuje kvalitatívny výskum realizovaný formou pološtruktúrovaných rozhovorov s kvantitatívnym dotazníkovým šetrením na vzorke 82 respondentov. Výsledky ukazujú, že najvýznamnejšou bariérou je absencia impulzu k nákupu vyplývajúca z príležitostného charakteru kategórie šperkov. Druhou bariérou je cena produktov, ktorá je vnímaná skôr v kontexte individuálnych finančných možností než ako neprimeraná. Treťou bariérou je potreba osobného vyskúšania šperkov. Práca navrhuje konkrétne marketingové opatrenia pre značku Vàng, čím nadväzuje na doterajšie poznatky a poskytuje ucelený pohľad na jej zákaznícku základňu.
Vedoucí práce: Marek Novinský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses