Identita a image značky 4camping u generace Z v ČR - Zeman, Lukáš; Novinský, Marek; Machek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem práce je zhodnotit míru shody identity a image značky 4camping u generace Z v ČR a formulovat marketingová doporučení pro její optimalizaci. Teoretická část definuje generaci Z, identifikuje znaky jejího spotřebního chování a popisuje marketingové koncepty identity i image. Metodologická část je věnována použitým kvalitativním metodám, konkrétně polostrukturovaným rozhovorům a doplňkovému dotazníkovému šetření. Praktická část analyzuje značkovou identitu, image, a nakonec jejich vzájemnou shodu. Výstupem práce je identifikace a kategorizace asociací značky podle rozdílů v jejich vnímání generací Z. Nejvýraznějším zjištěním je nízká míra shody u asociací grafický styl, vtipnost, hravost, naopak vysoká míra shody například u asociací příroda, přátelskost a turistika. Na základě zjištění výzkumu je práce zakončena sadou doporučení, které mají za cíl minimalizovat nesoulad ve vnímání asociací a tím optimalizovat shodu identity a image.
Vedoucí práce: Marek Novinský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses