Municipální marketing Karviné - Bahníková, Barbora (2025)
Diplomová práce se zabývá municipálním marketingem statutárního města Karviná. Cílem je analyzovat možnosti využití současné popularity trilogie Šikmý kostel Karin Lednické v municipálním marketingu města. Význam práce spočívá v odhalení dosud nevyužitých možností souvisejících s novým fenoménem. V teoretické části jsou vymezeny pojmy municipální marketing, destinační management, image a identita města, kulturní turismus a regionální rozvoj. Empirická část práce spočívá v analýze polostrukturovaných rozhovorů s představiteli kulturního života Karviné. Výsledky odhalují možnosti i limity propojení literárního odkazu se současnou Karvinou. Práce přináší doporučení k propojení municipálního marketingu s fenoménem Šikmý kostel.