Municipální marketing Karviné - Bahníková, Barbora; Kouba, Vojtěch, 1983-; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá municipálním marketingem statutárního města Karviná. Cílem je analyzovat možnosti využití současné popularity trilogie Šikmý kostel Karin Lednické v municipálním marketingu města. Význam práce spočívá v odhalení dosud nevyužitých možností souvisejících s novým fenoménem. V teoretické části jsou vymezeny pojmy municipální marketing, destinační management, image a identita města, kulturní turismus a regionální rozvoj. Empirická část práce spočívá v analýze polostrukturovaných rozhovorů s představiteli kulturního života Karviné. Výsledky odhalují možnosti i limity propojení literárního odkazu se současnou Karvinou. Práce přináší doporučení k propojení municipálního marketingu s fenoménem Šikmý kostel.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses