Marketingová analýza kliniky estetické medicíny - Tkachenko, Dariya (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou marketingové strategie vybrané firmy z hlediska její efektivity v současném konkurenčním prostředí. Hlavním cílem práce je vyhodnotit účinnost současné marketingové strategie kliniky estetické medicíny Altos a nabídnout doporučení pro její vylepšení. Dílčím cílem práce je odhalit slabé stránky v oblasti marketingové propagace, a to prostřednictvím dotazníkového šetření s účastí zákazníků kliniky. V teoretické části jsou pomocí metody literární rešerše popsány základní informace o marketingu a marketingové strategii, o marketingovém mixu služeb a specifikách marketingu estetických služeb. V praktické části je realizováno dotazování 202 zákazníků kliniky Altos, kteří sdíleli poznatky o svých zkušenostech s využitím služeb značky. Ukázalo se, že je vnímána jako odborná, bezpečná a vysoce důvěryhodná instituce s kvalitním personálem a příjemným prostředím. Marketingová strategie byla tedy hodnocena jako dlouhodobě funkční s výjimkou několika slabých stránek. Pro jejich eliminování bylo v práci vytvořeno pět doporučení ke zlepšení.