Kariérní růst Čechů v Austrálii : Bariéry a strategie pro dosažení manažerských pozic - Kupková, Tereza; Nový, Ivan, 1956-; Kučera, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se věnuje kariérnímu růstu českých migrantů v Austrálii s cílem navrhnout strategii pro překonání bariér při postupu na vyšší manažerské pozice. Práce reaguje na potřebu praktického návodu pro uplatnění českých profesionálů v tomto specifickém prostředí. Metodou kvalitativního výzkumu prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s dvanácti respondenty byly identifikovány hlavní překážky, zejména v oblasti vízové politiky, neuznávání kvalifikací a kulturních odlišností. Práce dospěla k závěru, že klíčem k úspěchu není pouze odbornost, ale především rozvoj měkkých dovedností, networking, osvojení si principů mocenské vzdálenosti a kulturní adaptace. Hlavním přínosem práce je formulace konkrétních strategických doporučení pro české migranty usilující o trvalý pobyt a kariérní růst v Austrálii.
Vedoucí práce: Ivan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses