Návrh pro zlepšení konkurenceschopnosti podniku v odvětví výroby a prodeje saun - Semelka, Zdeněk; Bočková, Nina, 1971-; Pikhartová, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato práce se zabývá zlepšením konkurenceschopnosti podniku zabývajícího se výrobou a prodejem saun na míru působícího v České republice. Na základě vybraných nástrojů strategické analýzy si práce dává za cíl dodat návrhy, které povedou ke zlepšení konkurenční situace podniku na trhu. V teoretické části jsou vymezeny použité analytické rámce spolu s odhadem velikosti trhu, jeho charakteristikou a popisem produktu. V praktické části je popsán podnik samotný, jeho finance a chod, zmapován trh včetně vymezení přímé konkurence a následně jsou analyzovány jednotlivé faktory ovlivňující podnik. Na základě syntézy zjištěných informací jsou detailně formulovány konkrétní návrhy pro podnik. Závěrem je zhodnocení úspěšnosti práce.
Vedoucí práce: Nina Bočková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses