Vliv in-store marketingu značky L’Oréal Paris na nákupní chování zákazníků - Brychtová, Nikol (2025)
Tato diplomová práce zkoumá vliv in-store marketingu značky L’Oréal Paris na nákupní chování zákazníků. Cílem je identifikovat, které prvky vystavení, vizuální komunikace a prostředí prodejny nejvíce ovlivňují rozhodovací proces při nákupu dekorativní kosmetiky. Teoretická část vymezuje pojmy spojené s trade marketingem, category managementem, in-store marketingem a nákupním chováním zákazníka. Empirická část využívá kombinaci kvantitativního (dotazníkové šetření) a kvalitativního výzkumu (hloubkový rozhovor s odborníkem, pozorování zákazníků v místě prodeje a analýza prodejen). Práce usiluje o komplexní porozumění tomu, jak zákazníci reagují na různé marketingové podněty v místě nákupu, a poskytuje podklady pro optimalizaci vystavení značky v místě prodeje.