Optimalizácia organizačnej štruktúry kampusov „42 Network“ - Havrišáková, Lucia; Nový, Ivan, 1956-; Viktora, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cieľom tejto diplomovej práce je navrhnúť optimalizovaný model organizačného dizajnu pre novovznikajúce kampusy siete 42. Práca reaguje na problém škálovateľnosti plochých štruktúr v dynamickom prostredí vzdelávacích inštitúcií. Metodika je založená na kvalitatívnej komparatívnej analýze troch organizácií (Praha, Berlín/Wolfsburg, Varšava) s využitím Galbraithovho modelu hviezdy. Analýza preukázala, že efektivita autonómneho riadenia je limitovaná veľkosťou tímu. Kým v malom rozsahu funguje neformálna koordinácia, rast bez adekvátnej formalizácie vedie k rozhodovacej. Hlavným prínosom práce je formulácia siedmich princípov udržateľného dizajnu a návrh adaptívneho modelu, ktorý definuje kritické body pre zavedenie roly prevádzkového riaditeľa (COO) a hybridných rozhodovacích procesov.
Vedoucí práce: Ivan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses