Inovace značky Braasi Industry - Mahon, Patrik (2025)
Cílem diplomové práce je navrhnout inovační strategii pro českou značku batohů Braasi Industry. Prodeje značky stagnují a značka zároveň čelí tlaku konkurenčních značek s levnější asijskou velkovýrobou. Metodika výzkumu kombinuje kvalitativní rozhovor se zakladateli a kvantitativní výzkum (CAWI) zákazníků značky a veřejnosti. Výsledky ukázaly, že hlavní bariérou nákupu produktů značky Braasi Industry u veřejnosti je vnímání ceny jako příliš vysoké. Veřejnost nedoceňuje hodnotu lokální výroby, kterou stávající zákazníci naopak vyzdvihují. Výzkum rovněž prokázal, že čeští spotřebitelé preferují funkční produktové inovace (např. modularitu) před čistě digitálními technologickými inovacemi (např. AI). Navržená doporučení pro inovaci značky proto neusilují o technologickou revoluci, ale o návrat k autentičnosti a lidskému rozměru. Doporučení se soustředí především na rozšíření portfolia produktů o modulární doplňky, aktivní budování komunity stávajících zákazníků a vzdělávání českých spotřebitelů o hodnotě lokální výroby.