Optimalizace RTB kampaní v digitální reklamě - Zhukov, Ilya; Vávra, Oldřich; Váňa, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou optimalizace RTB (real-time bidding) kampaní v rámci digitální reklamy. Jejím hlavním cílem je navrhnout možnosti optimalizace RTB kampaní v digitální reklamě na základě analýzy případových studií a definovat hlavní faktory, které ovlivňují efektivitu těchto kampaní. V teoretické části práce, která je zpracována s využitím metody literární rešerše, je vymezena podstata digitální reklamy, jsou popsány nástroje online propagace a technologické fungování RTB systému. V praktické části jsou analyzovány tři případové studie, a to podle typu cílení, s ohledem na zvolené formáty, strukturu zařízení, časové rozložení výkonu a kvalitu domén. Pro objektivnější posouzení efektivity kampaní jsou všechny interpretace doplněny o expertní komentář odborníka na RTB. Výsledkem práce je metodická příručka, která nabízí přehled doporučení pro optimalizaci RTB kampaní pro mediální analytiky.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses