Vnímání značky zaměstnavatele studenty a absolventy technických oborů - Müllerová, Pavlína (2025)
Tato diplomová práce se zabývá vnímáním značky zaměstnavatele ve vybrané společnosti působící v oblasti telekomunikací, a to ze strany studentů a absolventů technických oborů. Cílem bylo navrhnout doporučení vedoucí ke zvýšení atraktivity firmy a podpoře efektivního náboru a udržení mladých technických talentů. Výzkum kombinoval kvantitativní šetření mezi studenty a absolventy s rozhovory se zástupci interní komunikace a HR. Výsledky ukázaly, že cílová skupina klade důraz na konkrétní a autentické informace, zatímco interní perspektiva odhalila absenci jednotné strategie a nedostatečně koordinované aktivity. Na základě těchto zjištění byla formulována konkrétní doporučení pro další rozvoj employer brandingu, která reflektují potřeby cílové skupiny i vnitřní podmínky organizace.