Vnímání značky zaměstnavatele studenty a absolventy technických oborů - Müllerová, Pavlína; Stříteský, Marek; Hořáková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zabývá vnímáním značky zaměstnavatele ve vybrané společnosti působící v oblasti telekomunikací, a to ze strany studentů a absolventů technických oborů. Cílem bylo navrhnout doporučení vedoucí ke zvýšení atraktivity firmy a podpoře efektivního náboru a udržení mladých technických talentů. Výzkum kombinoval kvantitativní šetření mezi studenty a absolventy s rozhovory se zástupci interní komunikace a HR. Výsledky ukázaly, že cílová skupina klade důraz na konkrétní a autentické informace, zatímco interní perspektiva odhalila absenci jednotné strategie a nedostatečně koordinované aktivity. Na základě těchto zjištění byla formulována konkrétní doporučení pro další rozvoj employer brandingu, která reflektují potřeby cílové skupiny i vnitřní podmínky organizace.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses