AI jako nástroj podnikatele : Validace digitálního produktu pomocí MVP - Halíř, Tomáš; Andera, Michal, 1984-; Špaček, Miroslav, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce zkoumá, jak generativní AI podporuje podnikatele při tvorbě a validaci MVP. Empirickým předmětem je ScanBass, nástroj převádějící audio smyčky na basovou linku ve formátu MIDI. Cílem je posoudit přínosy AI v cyklu build–measure–learn a dopady na časovou i nákladovou efektivitu vývoje. Metodicky je práce založena na explorační případové studii realizované v průběhu několika iterací MVP. Data tvoří provozní metriky prototypu, landing page, marketingu a kvalitativní zpětná vazba z polostrukturovaných rozhovorů. Výsledky ukazují, že AI nejvýrazněji zrychluje fázi build a snižuje technické bariéry prototypování (pomocí vibecodingu). Ve fázích measure a learn AI podporuje interpretaci výstupů, avšak nenahrazuje kritický úsudek zakladatele. Případová studie potvrzuje funkčnost klíčové hodnotové nabídky ScanBass a identifikuje hlavní bariéry adopce.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses