Limity loajality hráčů Magic : The Gathering v kontextu vývoje marketingu hry - Hermanová, Alžběta; Soukup, Václav, 1957-; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá fenoménem loajality hráčů karetní hry Magic: The Gathering (MTG) v kontextu dynamického vývoje hry a jejího marketingu. V prostředí herní subkultury, jež je charakteristická silným emocionálním poutem a sdílenou identitou, představuje současné směřování značky, zejména projekt Universes Beyond (UB) integrující externí franšízy, výzvu pro udržení hráčské loajality. Cílem práce bylo identifikovat postoje a názory dlouhodobých hráčů MTG na tyto změny a zjistit, kde leží limity jejich loajality. Výzkum byl realizován kvalitativní metodou polostrukturovaných rozhovorů s devíti dlouhodobými hráči. Na základě analýzy dat bylo zjištěno, že limity loajality jsou určovány erozí autenticity značky (narušením její kontinuity, kredibility, integrity a symboliky), vnímaným důrazem na finanční zisk a produktovou záplavou. Projekt UB slouží jako katalyzátor těchto limitů, zvláště při tematické nekompatibilitě. Práce poskytuje deskriptivní a analytický vhled do dynamiky spotřebitelské loajality v subkulturním prostředí, kde je vývoj značky částí komunity vnímán jako narušení její autenticity.
Vedoucí práce: Václav Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses