Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie společnosti ELTON hodinářská, a.s. - Didaev, Malik; Štamfestová, Petra, 1984-; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení ekonomického vývoje společnosti ELTON hodinářská, a.s. a na základě zjištěných poznatků navržení finanční strategie, která povede ke zvýšení hodnoty a udržení konkurenceschopnosti podniku. V teoretické části jsou popsány základní principy sledování ekonomického vývoje a metody finanční analýzy, které slouží jako východisko pro praktickou část. Praktická část se zaměřuje na analýzu ekonomického vývoje společnosti s využitím účetních výkazů za sledované období, a to prostřednictvím horizontální a vertikální analýzy, poměrových ukazatelů, rozkladu rentability Du Pont a ukazatele ekonomické přidané hodnoty (EVA). Na základě výsledků jsou identifikovány silné a slabé stránky hospodaření společnosti, které následně tvoří základ pro návrh finanční strategie. Práce přináší doporučení využitelná pro management společnosti s cílem zlepšit finanční řízení a podpořit další rozvoj podniku.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses