Rizika aplikace zákona o DPH v oblasti nemovitostí - Medek, Dominik (2025)
Diplomová práce se komplexně zabývá problematikou zákona o dani z přidané hodnoty v oblasti nemovitých věcí v České republice. Hlavním cílem práce je identifikovat a analyzovat rizika spojená s aplikací zákona o DPH v této oblasti, a to jak z pohledu aktuální legislativy, tak i v kontextu evropské harmonizace. Práce systematicky mapuje legislativní rámec, včetně nejnovějších změn a evropských souvislostí, a zaměřuje se na konkrétní problematické okruhy, se kterými se daňové subjekty v praxi setkávají.Výsledky práce poukazují na složitost správného určení daňového režimu, sazby daně, aplikace korekčních mechanismů a na rizika spojená s daňovou optimalizací.