Rizika aplikace zákona o DPH v oblasti nemovitostí - Medek, Dominik; Soukup, Jindřich, 1955-; Eichinger, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se komplexně zabývá problematikou zákona o dani z přidané hodnoty v oblasti nemovitých věcí v České republice. Hlavním cílem práce je identifikovat a analyzovat rizika spojená s aplikací zákona o DPH v této oblasti, a to jak z pohledu aktuální legislativy, tak i v kontextu evropské harmonizace. Práce systematicky mapuje legislativní rámec, včetně nejnovějších změn a evropských souvislostí, a zaměřuje se na konkrétní problematické okruhy, se kterými se daňové subjekty v praxi setkávají.Výsledky práce poukazují na složitost správného určení daňového režimu, sazby daně, aplikace korekčních mechanismů a na rizika spojená s daňovou optimalizací.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses