Brand Safety nástroje a ochrana značky v digitální reklamě - Štěpánek, Vojtěch (2025)
Diplomová práce zkoumá strategické plánování a implementaci Brand Safety opatření v české digitální reklamě. Praktická část vychází z analýzy 11 polostrukturovaných hloubkových rozhovorů s experty z mediálních agentur a publisherů. Cílem bylo identifikovat klíčové nástroje a standardy a určit jejich přínos pro ochranu značek v různých kontextech (sociální sítě, programatická reklama, chytré televize). Práce klade důraz na odlišnosti českého trhu oproti globálním zvyklostem – rozdílné přístupy k základním opatřením i komplexním Ad Verification nástrojům jako IAS nebo DoubleVerify, které umožňují kontextuální cílení a kvalitnější analýzu prostředí.